Om Soma

Soma

Soma – är musikradio med chill, club & mix THS Radio i Stockholm.

95,3 MHz FM i Stockholm eller http://www.thsradio.se, Söndagar 22-23

2001 startades kharma, som var ett tematiskt program som under en timma byggde upp en stämning med electronica, down tempo, left field, spoken word, diverse ljudkollage på den alternativa radiostationen THS Radio. Under åren utvecklades programmet mer mot redaktionell radio med fler stilar och tempon, särskilt då fler och fler artister ville bli intervjuade och vara med i matchen. I januari 2003 delades det upp i en del chill och en del club, men samtidigt behövde kharma en nystart och namnbyte blev fallet. Det kom då en krog i Stockholm som vi inte vill förknippas med höll på att bli stora under namnet, men också för att flera tvivelaktiga näringsidkare använde namnet på dåliga skivsamlingar.

Sagt och gjort så lades kharma ner i juni 2003 och i augusti startades Soma – club, chill & mix. Valet föll på Soma. då vi gillar den skottska labeln med samma namn, men framför allt tyckte vi om den grekiska betydelsen av Soma, som är cellkropp och de minsta beståndsdelarna i liv, vilket kändes bra. Efter att ha kört non stop till våren 2005, togs en paus, för att åter starta upp programmet våren 2009, hösten samma år startades bloggen Hoffas musik och radion fick stå lite åt sidan, även om aldrig bortglömd och det är först nu 2011 bitarna börjat falla på plats igen och som det känns rätt i köra vidare i 180 även om programmet aldrig stannat upp helt.

Alternativ, rolig och intressant radio som så länge det faller i smaken får vara med och leka. Intervjuer, nyheter, en del klassiker och specialer. Vi har under åren bland annat träffat Zero7, Basement Jaxx, Underworld, Amon Tobin, David Holmes, H-Foundation, Jori Hulkkonen, Laurent Garnier, Ebony Bones, DJ Hell och Crookers, fått mixar från bland annat Alf Tumble, Boj Lucki och Stockholm Cyclo, besökt ställen som Fabric, Sónar, Roskilde och Norbergfestivalen. För att nämna bara en liten del av vår verksamhet.

Hör av dig om du vill vara med och delta i skapandet, då det alltid behövs fler som hjälper till och utökar vårt nätverk. Kan du radio underlättar det, men viljan att lära sig är viktigast. Techno, house, drum’n’bass, electro, electronica är i hårda drag vad som spelas. Självklart går det att bryta ner det i mindre genre och självklart gillas inte allt, men det är där utmaningen ligger för dig att övertyga att du ska vara med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s